IDM skončil

Podle dnešního vyjádření paní ředitelky nebude mít Institut digitálních médií roční přestávku kvůli stěhování, nýbrž nadobro končí. Důvody se dočtete na webu (jsou pochopitelné), najdete tam i rozcestník, kam dál za grafickým vzděláním, a pokud budete chtít, máte možnost si prohlížet závěrečné práce absolventů z posledních několika ročníků. Škoda, byla to výborná škola.

2 komentáře:

Anonymní řekl(a)...

http://berkintosh.com/03/07/moje-skola-to-zabalila/

Moje škola to zabalila

Před pár lety jsem absolvoval roční školu ineraktivního designu, Institut digitálních médií. Moc dobrá škola. Hlavně v tom, že nikdy neslevila z kvality a z nároků. Tím si udělala velmi dobré jméno a zájemců o studium bylo rok od roku víc. Bohužel škola není software, takže čím je víc zájemců, tím více jich je nutno odmítnout. Neslevování mělo za následek, že přestože školené nebylo malé, zisk byl minimální, nebo to ani nebyl úplně zisk. K tomu se přidaly i další potíže a výsledek je ten, že Radka školu zabalila.

Důvody úplně chápu, ale přesto mě to mrzí. Na druhou stranu mě to těší.

Kdysi dřív jsem totiž zažil jinou školu, úžasnou Slezskou univerzitu, kterou jsem začal navštěvovat rok po jejím založení. Všechno bylo krásné a nové, lidé byli plní entuziazmu a bylo to celé super. Ale jak léta šla, elán došel, stalo se to rutinou, začalo se politikařit a hrát na jistoty a škola šla úrovní do kytek (jak se říká, nasadila laťku tak vysoko, že ji nikdo nepodleze). Teď je to provinční fabrika na diplomy. Prožil jsem tam studiem a prací pěkných devět let, ale ke konci už to bylo hodně moc špatné.

Anonymní řekl(a)...

Jsem rád, že jsem absolvoval...

O konci školy jsem se dozvěděl z mailu, který rozeslala Radka - ředitelka IDM. Vždy nás, kteří jsme právě usedali do lavic nebo po ukončení IDM, informovala o dění na škole. Tento mail byl poslední. Zpráva mne zprvu docela zasáhla, myšlenky byly různorodé, zvláště při vzpomínkách na rok prožitý v IDM.
Na druhou stranu jsem byl rád, že jsem měl to štěstí a dostal se mezi ty, kteří usedli do lavic, měli možnost poznat profesionály ve svém oboru - a to doslovně - jelikož tým lektorů sestával z odborníků svého oboru.
Rok na IDM byl pro mne plodný. Když jsem absolvoval vstupní test, tak jsem znal velmi málo z pojmů grafického designu, typografie mi vůbec nic neříkala a o fotografii jsem se možná zajímal, ale až na škole jsem pochopil, kolik chyb jsem do té doby dělal.

Dnes mohu zhodnotit, zda-li jsem se něco naučil či nikoliv. Možná i lidé, kterým jsem jejich představy zviditelnil...

Jsem rád, že jsem absolvoval!