Tipy při koupi a používání Kindle Paperwhite

Kamarádka mě poprosila o radu – hodlá začít žít a číst s Kindle Paperwhite. Třeba se něco z rychlých a nerozvinutých tipů bude hodit i vám:
a) Zkus koupit na Aukru – nové tam bývají výrazně levnější než jinde; výhodný je i nákup z Německa.
b) Pozor, aby ti někdo nepodstrčil starší model Paperwhite - byla to víc beta než finální produkt; vždy se ujisti, že kupuješ poslední model.
c) Koupit model s reklamou? Inu, reklama je věc vkusu, je jen v seznamu knih, při čtení ne, takže moc neobtěžuje. A i po zakoupení modelu s reklamou se dá reklama zaplacením odblokovat…
d) KIndle (stejně jako jiné čtečky a obecně e-knihy) má jedinou nevýhodu: bídnou typografii a její ovládání. Doporučuju software (free) Calibre, kterým se vyplatí “prohánět” i zakoupené knihy – aspoň ošetřit jednoznakovky a zalomit na praporek – v bloku se knihy čtou dost blbě, často mají obří mezery mezi slovy. Pro čtenáře klasických, hezky vysázených knih nezkousnutelný nezvyk.
e) Neuvažuj o jiné čtečce – bratrovi jsem koupil k Vánocům eReading
Start2, papírově Kindle s přidanou hodnotou (mp3), ale fakticky šunt, děsný plast, děsná tlačítka, bídný displej, a už podruhé za 30 dnů v reklamaci. :(
f) Kdybys přece jen nechtěla dotyky ani podsvícení, jednu obří výhodu (hlavně směrem k dětem) má ten nejlevnější Kindle – jde pohodlně lokalizovat do češtiny, od menu po českou klávesnici. 

Žádné komentáře: