Adobe.cz: ať nám zákazníci vlezou na záda

Nejsem asi sám, kdo napjatě očekává nový balík programů od Adobe. Tu a tam se proto podívám na web Adobe.cz, a poslední dobou se nestačím divit. Výborná je už reklamní kampaň, která ukazuje, kam všude Adobe software pronikl a jak dobře slouží. Nic proti tomu, ale je-li kampaň vytvořena nějakým pologramotným amatérem, který nezná základní pravidla českého pravopisu, jde číst úplně jinak: „Produkty od Adobe nekupujte, nejdou v nich udělat ani české uvozovky.“ (O gramatických hrubkách ve sloganech raději pomlčím.) Zajímavá strategie, pozoruhodné manažerské rozhodnutí. Třešničkou na dortu je pak odkaz na nákup software – vede totiž na oficiální e-shop Adobe, kde Čech žádný software (zejména chce-li upgrade) koupit nemůže. A odkazy na záplaty pro změnu vedou k záplatám americkým, které na CZ verze aplikovat nejde (Adobe.cz zřejmě nezná ani Amsoft, ani Winsoft). Vysvětlí mi někdo, k čemu český web Adobe je a co za podivína ho na koleně mastí? Rád bych ho poznal...
Poznámka z května: celý grafický svět už několik týdnů žije novým balíkem CS3 – jen Adobe.cz ne. V novinkách ani nikde na titulní stránce ho zkrátka nenajdete. Konečně je jasno – stránky Adobe.cz provozuje firma Quark! :)

2 komentáře:

Anonymní řekl(a)...

Jelikoz platime za software stejne jako jine zeme v Evrope a dvojnasobek toho, co Americani, chteli bychom po ceskem Adobe:
1. Funkcni odkazy na podporu. (nejsou)
2. Funkcni e-odkazy na kontakt Adobe.cz (cesky web je anonymni!, kdyz pomineme adresu)
3. Vcasne aktualizace (ne mesice opozdene jako dosud)
4. Funkcni e-shop a moznost nakupu pres internet (v CR nepochopitelne takova moznost narozdil od jinych evropskych zemi neni)
Pokud jsou ceske sluzby na 50 %, mely by tomu odpovidat ceny.

Anonymní řekl(a)...

Petice proti evropským cenám Adobe software: http://www.gopetition.com/petitions/fair-pricing-for-european-software.html

A chtělo by to také petici proti mizerným službám Adobe.cz!